Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

onsdag 1 maj 2013

Ännu en friskola tvingas stänga

Ännu en friskola tvingas stänga och som vanligt är det eleverna som hamnar i kläm. Lite tänkvärt är att när en friskola inte kan generera vinst åt ägarna så stängs den, är det den kontinuitet och trygghet som man önskar sina barn?

"Friskolan JB Sandhammaren i Kävlinge läggs ned. Det beskedet fick personalen och de 140 eleverna på måndagen. Orsaken är att skolan dras med ekonomiska problem.
– JB:s besked är olyckligt, men detta är en situation som kan uppstå om en friskola inte attraherar tillräckligt med elever och därför inte får ekonomin att gå ihop. Det viktiga nu är att vi hjälps åt att lösa situationen på bästa möjliga sätt för varje elev, säger Charlotte Lindblad, bildningsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.
Undervisningen fortsätter terminen ut. Eleverna flyttas därefter till någon av de befintliga kommunala skolorna i Kävlinge.

På skolans hemsida skriver skolans rektor Jan Stertman:
– Jag beklagar på förhand det omak detta kommer att innebära för barnen och deras föräldrar. Vi är ledsna över att behöva rycka upp våra elever från en trygg tillvaro och hoppas att den nya skola de väljer kommer att fungera väl.
Den 6 februari håller Kävlinge kommun hålla ett informationsmöte där rektorer från de kommunala skolorna medverkar. Den 13 februari informerar systerskolan JB Lödde om möjligheterna för eleverna att flytta dit."

http://www.skanskan.se/article/20130129/KAVLINGE/701299975/-/friskola-tvingas-stanga