Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

måndag 17 juni 2013

Fortsatt stort intresse för Klippans Gymnasieskolor

"Skolorna stärker sin ställning ytterligare efter omvalsperioden.

Ytterligare 32 elever har under omvalsperioden valt någon av Klippans gymnasieskolor jämfört med
den preliminära ansökningen i februari. Jämfört med förra året är det en ökning med 23 %, eller 68 elever. Detta trots att det är färre elever i den årskull som nu ska börja gymnasiet. I år har också ett större antal Klippanungdomar valt en utbildning på hemmaplan.

Antalet ansökningar har ökat till de flesta programmen och i topp ligger den Flygtekniska utbildningen. Organisationen kommer att anpassas till det ökade elevantalet, så att de flesta eleverna ska få en plats på sitt förstahandsval.
 
Denna framgång betyder mycket för personalen och eleverna och är ett kvitto på skolornas kvalitet i form av personal och andra resurser. Det betyder också mycket för ekonomin. Prognosen visar redan ett litet överskott för 2013, vilket är bättre än man kunnat hoppas på."

http://www.klippan.se/utbildningbarnomsorg/nyhetsarkiv/alltflervaljerklippansgymnasieskolor.6641.html

Vi på skolval.info vill gratulera och hoppas att trenden håller i sig! Det är glädjande att allt fler inser värdet av en kvalitativ kommunal skola utan vinstintresse och skaffar sig en god utbildning och därmed bästa möjliga framtidsutsikter.