Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

onsdag 31 juli 2013

Skattepengar skall stanna i välfärden enligt svenska folket

Det finns en fråga som väljare från höger till vänster i stort sett är överens om. Privata utförare av vård, skola och omsorg ska inte kunna använda sina vinster hur som helst. De allra flesta anser dessutom att vinsterna ska återinvesteras i verksamheten. Bara tolv procent tycker att vinstuttag ska vara tillåtet, enligt en aktuell opinionsundersökning av Novus.
Ändå fortsätter välfärdskapitalist­ernas lobbyister och den politiska
högern att vifta med kommunistkortet så fort förbud eller skarpare begränsningar av välfärdsvinster diskuteras. På dem kan det nästan låta som om jordbruket skulle kollektiviseras och all företagsamhet förstatligas.

Svenska folket delar uppenbarligen inte den uppfattningen.
Vi har hört alldeles för många skräck­historier om friskolor som gått i konkurs mitt i terminen, vanvård och hur välfärdskapitalister plockar ut vinstmiljarder i skatteparadis. Så får det inte gå till, anser en absolut majoritet av borgerliga och rödgröna väljare. Skattemedel som går till välfärden ska också stanna där.
Vänsterpartiet är tydligt i sitt motstånd mot välfärdskapitalisternas vinster. Miljöpartiet och Socialdemokraterna har varit betydligt mer svävande. Men under våren har ledningen för båda partierna fått bassning av sina partikongresser.

På gårdagens Aftonbladet Debatt höjer Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin tonläget. Vinsterna sak begränsas ”avsevärt”, skriver hon.
Det är bra att den socialdemokratiska ledningen vågar föra fram kritiken från kongressombuden. Från väljarna finns ingenting att frukta.

Jonna Sima

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/jonnasima/article17159138.ab