Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

tisdag 16 juli 2013

Ungdomars tankar om friskolor

Några tankar från ungdomar hämtade från fragbite.se

"-Anledningen att jag vill gå på friskolan är för att det sägs vara lättare att få höga poäng"

"-Arbetsgivare föredrar folk från kommunala skolor.. På kommunala skolor är de lite hårdare på att du ska jobba osv medans på friskolor så får du lösa tyglar så länge du lämnar in allt."

"-Efter att själv ha gått på en friskola och från vad jag hört av Thorens så skulle jag absolut inte rekommendera en friskola."

"-Lättare att få bra betyg på friskolor, de brukar även ge "mer" till eleverna, förmåner typ som tv, tv-spel etc mer aktiviteter under rasterna."

"-va fan vet klasskompisar som i en kurs fick ig på båda proven och skippade den redovisning vi hade = fick G ;D"

"-Sen när betygen ska sättas så ligger folk efter med inlämningar/ig på prov men vips sista veckan så gör de EN uppgift så får de g, GGPCW privatskola"

"-Välj alltid en kommunal framför en friskola, det är min åsikt och erfarenhet iallafall!"

"-Friskolor har ett vinstintresse, något som kan komprimera kvalitén på utbildningen, lärarna, storleken på varje klass osv. Går det dåligt för skolan så lägger dem bara ner och skiter på er elever."

"-Jag skulle ha valt en kommunal skola." 

"-Kommunal. Valde som jag ångrar som,fan en pissig friskola som,ser ut som,ett fult tråkigt kontor. Kommunala skolor har ju fina skolgårdar osv. Välj,kommunal"

"-Friskola är inget man rekomenderar precis.
vet själv då jag går på en.
men å andra sidan så är det rätt gött endå man gör inget på hela året så sista 2 veckorna kämpar man lite och får G i allt :p" 

"-Går själv på en friskola (john bauer) och är väldigt besvikenGår själv på en friskola (john bauer) och är väldigt besviken

http://www.fragbite.se/?threadID=1116559