Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

onsdag 25 september 2013

Elev borttvingad från Petersvenskolan, skolan vill ha mer pengar från kommunen

Sverigesradio.se: Den privat drivna grundskolan Petersvenskolan fick inga extra skattepengar för en stökig elev som hade behov av extra stödåtgärder. Då åkte eleven ut ur skolan och hänvisades till enskild undervisning på en annan skola. Men sedan Skolinspektionen har gripit in är eleven nu tillbaka.
Skolinspektionen tycker inte att skolan tog ansvar för en 15-årig elev som burit sig dumt åt och som därför blev avstängd en vecka i våras.

När eleven kom tillbaka fick han beskedet att det inte blir någon undervisning på skolan
utan att han istället skulle ha enskild undervisning på annan plats utan sina skolkamrater. Något som varken pojken eller hans föräldrar accepterade.
Skolan krävde då mer pengar av kommunen, lika mycket som en hel lärartjänst kostar, men kommunen vägrade och tyckte inte att pojkens stödbehov var så stort. Följden blev att skolan skrev ut honom därmed hade han ingen skola att gå till.

Här grep Skolinspektionen in och förelägger nu att skolan senast denna vecka tar tillbaka pojken och dessutom ser till att ge honom det stöd han behöver.
– Eleven har kommit tillbaka till skolan igen och är så klart välkommen att göra det. Vi kommer givetvis att göra allt som står i vår makt för att göra skolsituationen så bra som möjligt för eleven, säger Caroline Ekstrand regionchef på Petersvenskolan.
Skolan kommer nu att göra en ny ansökan till kommunen för att få bidrag till det extra stöd som man menar att eleven behöver.

 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5622268