Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

tisdag 17 september 2013

Petersvenskolan till salu

Fastigheten Blåsippan 17 vedbyvägen 19-21 har varit ute till försäljning en tid, nu har fastighetsbyrån tagit på sig mäklaruppdraget. Enligt annonsen så är direktavkastningen hög, hela 14,25% på eget kapital och likaså köpeskillingen på strax över 10miljoner.

Varför fastighetsägaren väljer att sälja en fastighet med så hög avkastning strax efter att man fått en hyresgäst kan man bara spekulera i. Som vindarna blåser nu så lär vinstdrivna friskolor så som Petersvens gå en allt tuffare framtid till mötes. De politiska partierna vill göra stora inskränkningar i de vinstdrivna friskolorna, de vill till och med lagstifta bort riskkapitalister. Om de inte får göra vinst vem vill då driva skolorna vidare?

Verksamheter som inte går med vinst har en tendens att avvecklas eller försättas i konkurs efter en tid, och då har det inte så stor betydelse hur långa avtal man skrivit. Så vem vet det är kanske ett gyllene tillfälle att hämta hem vinsten och sälja.