Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

söndag 24 november 2013

EQT skall sälja Academedia och Petersvenskolan.

Petersvenskolan i Klippan
Enligt en artikel på DI.se så ligger Academedia ägare av Petersvenskolan på EQTs säljlista och de spekulerar i om en  försäljning/börsintroduktion kan ske så tidigt som innan sommaren. Kanske ett klokt val eftersom de politiska riskerna är ganska stora inför kommande val.   

Ur DI.se:
"Riskkapitalbolagen har samlat på sig åtskilliga bolag på säljlistan. Och tiotalet kan nå börsen redan före sommaren. Däribland skolföretaget Academedia, konfektyrbolaget Candyking, hotellkedjan Scandic och e-handelsföretaget Dustin, skriver Dagens industri.

Totalt har riskkapitalbolagen stått bakom 25 av de 39 noteringar som skett sedan 2002. Men på senare år har börsklockan varit oroväckande tyst. Men nu vänder det om man får tro riskkapitalisterna.

”2014 har alla förutsättningar att bli ett riktigt, riktigt aktivt år”, säger riskkapitalbolaget Altors grundare Harald Mix till Di.Själv har han flera börskandidater i portföljen: inkassobolaget Lindorff, e-handelsföretaget Dustin och logistikföretaget Wrist.

”Om en eller ett par lyckade börsintroduktioner genomförs så kommer marknaden att öppnas upp för ett större antal bolag inom de närmaste tolv månaderna”, säger Helena Stjernholm som är partner på Industri Kapital till Di.

Nordic Capital som har satt flest bolag på börsen senaste decenniet kommer att notera verkstadsbolaget Bufab efter årsskiftet, enligt tidningen.

Riskkapitaljätten EQT står bakom den mest namnkunniga listan med heta börskandidater i form av skolföretaget Academedia, konfektyrbolaget Candyking och hotellkedjan Scandic.
di.se"

http://www.di.se/artiklar/2013/10/1/proppen-ur-for-borsnoteringar/