Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

söndag 22 december 2013

Friskolereformen ett varnande exempel i England

Stockholm. De dåliga Pisa-resultaten i Sverige blev snabbt huvudingrediens, för att inte säga slagträ, i en ilsken debatt i brittiska underhuset i tisdags mellan skolminister Michael Gove och bland andra Labours skuggskolminister Tristram Hunt.
Även brittiska skolresultat ligger illa till i Pisa-undersökningen. Mycket av debatten, som pågick i närmare en timme, handlade om huruvida en svenskinspirerad friskolereform och rekrytering av icke kvalificerade lärare för att åtgärda lärarbrist kan förklara de dåliga Pisa-resultaten.
– Det var inte länge sedan som Gove pekade på Sverige och sade: "här är framtiden och den fungerar" när det gäller friskolereformen och rekrytering av icke kvalificerade lärare.
Vad säger han nu, undrade Hunt under instämmande mummel från partikamrater.
Gove försvarade den brittiska friskolepolitiken med att säga att brittiska friskolor var under bättre kontroll än i Sverige och hävdade sedan att svenska friskolor - till skillnad från i Storbritannien - inte kontrollerades av skolmyndigheter före 2008.