Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

söndag 26 januari 2014

Elever och föräldrars åsikter om Petersvenskolan på HD.se

Petersvenskolans nuvarande Klippans friskola lokaler i Klippan
Efter att HD.se skrivit en artikel om Petersvenskolan, i Klippan drivs numera skolan som Klippans Friskola, många elever och andra beskrivet hur det är på de olika Petersvenskolorna och det är en dyster läsning, givetvis finns de som är nöjda med skolorna medan andra vill stänga dem. Nedan följer ett axplock av mindre positiva uttalande från elever och föräldrar, vi har valt att låta kommentarerna vara anonyma. Diskussionerna gick inte riktigt Academedias väg och kritiken var hård, så hård att Academedias Kommunikationsdirektör Paula Hammerskog försökte bemöta den.

 "Jag har gått på ps och är jätte besviken! De tar inte tag i saker och håller inte vad de lovar! Nolltolerans mot mobbning kan jag inte hålla med om och att lära ut så alla förstår är inget ja heller kan hålla med om!"

"Ps är ingen bra skola.
Hoppas att detta leder till att skolinspektionen börjar utreda denna märkliga skola. Ägararna är ute efter pengar bara. De bryr sig inte om evlever. En del lärare mår inte heller bra men vågar inte parta om det. "


"Jag skulle aldrig någonsin rekommendera Petersvenskolan till någon! Min son gick där i knappt en termin sen fick jag ta honom därifrån. En kille som haft godkänt och aldrig sämre i alla ämnen tidigare fick 3 F och betygsvarningar stup i kvarten. Deras svar på det hela var att skicka honom till kuratorn. Usel skola med usel personal. Förvånande att den finns kvar och till och med öppnar fler skolor... "

"Har en dotter på skolan, hon vittnar om att hon känner att hon inte får tillräckligt mycket hjälp. Detta är dock uppe för diskussion och på väg att lösa sig. I övrigt är det en liten skola med redan mycket trygg och stabil grund med tanke på hur nya de är. Jag kan säga att jag är imponerad och har fullt förtroende för Anders, som dessutom tar min dotters problem på allvar och pratar med henne individuellt om detta."

"Mitt barnbarn gick på PS-skolan i Åstorp! Fruktansvärt att inget gjordes åt allt hon utsattes för! INGEN ska behöva gå igenom något sådant och dessutom bli helt nonchalerad av lärarna som gör INGENTING! Lägg ner PS!!!!! "

"min dotter gick på PS i Helsingborg,med ett enda ord...besvikelse"

 "Min son gick på skolan och vi uppmärksammade detta redan för ett år sedan och flyttade honom direkt. Samma tid som vår son flyttade så flyttade tre andra elever också.
Petersven är ingen bra skola för elever, elever utnyttjas till max, de skall städa plocka efter sig så att skolan inte behöver ha lokalvårdare. Aldrig mer denna skola."

 "grupperingar,barnet behövde hjälp av kutrator,det tog två månader att rektorn hörde av sig,personalbytte...."

" Denna skola borde inte finnas kvar, Nya lärare hela tiden, frågan är varför är det så stor personalomsättning på skola.Svaret är enkelt , dem trivs inte i skolan."

 "Jag fattar inte varför man startar fler friskolor. Jag som gammal elev på har lärt mig för framtiden att mina barn aldrig ska gå en friskola. Det var så mycket kaos redan när jag gick på friskolan som låg där innan. Varför lägger man inte hårdare bud från politikerna, Skolverkets sida?? Det är inte första gången detta sker. Dessa elever missar år av den viktigaste tiden i sina liv.. Det blir SÅ svårt att återhämta all kunskap på en ny för att skolan är ostabilt!! Snälla politiker VAKNA."


"Slanten till riskbolagen och aktieägarna först! Satsningar på eleverna i andra hand. Ett klassiskt fall."

 "Min son gick på ps i Åstorp och jag säger bara katastrof"

"Jag är en förre detta PS elev från Helsingborg. Det var dem tre värsta åren i mitt liv. Jag hade en bra start i 7:an men efter bara några veckor så startade mobbning. Jag bönade och bad om att få byta klass. Även min mamma hade konstant kontakt med skolan. I 1.5 år och massvis med möten där skolan tvingade mobbarna att be om ursäkt så fick min mamma nog. Ho. Hotade med en polis anmälan på skolan och på respektive mobbare, men då kom det fram att deras föräldrar inte blivit informerad om vad som skett. För att skolan ville undvika en anmälan så fick jag byta klass. Även så har jag dyslexi, varav jag varken fick tillgång till några hjälpmedel utan timmar med diskussioner dagligen."

 "Har gått där och slutat Var kaos, så lärarna hade dåligt fokus dom med"

"PS i Landskrona tillhör inte dom friskolor som har valt ut sina elever, dom har absolut tagit vad dom fått(och så ska det ju vara).
Är så nöjd med att vi flyttade vårt barn därifrån. Säger nu att det känns som att gå i en ordentlig skola, Inget kaos, lugnt, lär sig mycket."

"Eftersom jag har jobbat i många år både i friskolor och kommunala skolor.Valet skulle inte vara svårt om jag skulle välja skola till mitt barn.
I alla kategorier hade det blivit kommunal.
Kvaliten får alltid stryka på foten, eftersom bla händer det att det anställs lärare som inte har full behörighet, och någonstanns vill ägarna gå med vinst. Och vem betalar det? Det är elevens skolpeng."

"Som före detta arbetare inom Academedia/pysslingen som även äger PS , kan jag bara säga att riskkapitalbolag inte ska driva skolor/förskolor eller övrig omsorg för den delen. Handlar bara om att göra vinst, minimalt stöd från ledning samt skita i sina anställda. Hade insyn över förskolans ekonomi när vi blev pysslingar, 5% vinst var man tvungen att göra samt att det kostade 2% att vara med i pysslingen - med andra ord, bara att trycka in så mycket barn som möjligt."

 "Till alla missnöjda elever och föräldrar: Se till och anmäl PS till Skolunspektionen och byt sen skola! Ju fler desto bättre! Sådan här urusel skolmiljö och hanterande av PS rektor och ledning ska inte få förekomma! Det ska svida att inte ta sitt ansvar!"

"Intressant att skolans ägare inte uttalar sig om den undermåliga kvalitén i deras skolor! Antar att de är livrädda för dåligt rykte och elevflykt! Är också intressant att få reda på hur mycket av våra skattepengar som går till deras vinster! Skandal att sådana skolor som PS i Landskrona får starta överhuvudtaget!"http://hd.se/landskrona/2014/01/23/foraldrar-kritiska-till/