Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

tisdag 28 januari 2014

Många besökare när Krika bygdeskola hade öppet hus

hd.se: Som en helt vanligt skoldag. Fast med föräldrarna kikande över axeln. I går var det öppet hus i Krika bygdeskola.

Det är lördag, klockan är nio på morgonen och utanför yr blötsnön. Men det är inget som hindrar Krikabarnen eller deras föräldrar från att bege sig till byns skola.
Inne hos klass sex är det fullsmockat. Medan läraren Ann Göransson förklarar vad eleverna ska göra med alla pinnar och pluppar som placerats på bänkarna står föräldrarna längst bak och lyssnar.
– Det är roligt att se hur det går till i vardagen. Vi brukar vara här när det är öppet hus, säger Bitte Gunnarsson.


Sonen Fabian Gunnarsson skissar upp en kub på pappret. Lite nervöst är det ändå att ha föräldrarna kikande över axeln, konstaterar han.
Att det är stort engagemang bland föräldrarna är kanske inte underligt. Krika bygdeskola drivs som ett föräldrakooperativ sedan 1995, när kommunen beslöt att lägga ner den gamla byskolan. I dag går här elever från förskoleklass till årskurs sex. En gång om året arrangeras öppet hus.

– Vi försöker ha det som en vanlig skoldag. Det är ett sätt att visa upp vad vi gör för föräldrarna och att visa skolan för nya föräldrar, säger läraren Ann Göransson.
Vanlig skoldag innebär den här lördagen mattelektion och träning inför det kommande nationella provet för sexorna. Pinnarna och plupparna ska användas till att bygga modeller som sedan ska area- och volymberäknas.

Tea Jonsson är precis färdig med sin modell. Pappa Christer Jonasson står bakom stolen och tittar nyfiket på.
– Det är kul att föräldrarna vill komma och se vad vi gör, säger hon.
För Tea Jonasson och de andra eleverna i sexan är det här sista terminen på Krika bygdeskola. Till hösten väntar förmodligen Snyggatorpsskolan.
– Det är bra med en liten skola. Men det ska bli spännande med något nytt.
Elin Wrethov

  http://hd.se/klippan/2014/01/18/oppet-hus-lockade-manga/