Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

onsdag 19 februari 2014

Gör om, gör rätt!

Det är uppenbart en ren och skär katastrof att Sverige som första skolsystem i världen medvetet började leka affär med skolorna på skattebetalarnas bekostnad. Det är förskingring av allmänna medel och borde vara straffbart och återbetalningsskyldigt.

Slagordet var att skapa Europas bästa skola och valfrihet.
‪Resultatet blev att vi gått från att ha varit åtminstone Nordens bästa skola till en allt lägre presterande skola där vinnarna kortsiktigt blivit privata ägare. Förlorarna har blivit elever, lärare, föräldrar och skattebetalare. Vi har blivit grundlurade på pengar som skulle ha använts till att främja skolan istället för ekonomisk egoism.

Dessutom har Sveriges friskoleexperiment på de flesta håll ökat skillnaderna emellan olika skolor och mellan olika elever.


Sätt stopp för detta misslyckade experiment och denna ekonomiska brottslighet med våra skattepengar. Stoppa stölden nu, gör om, gör rätt! Satsa på lärarna, eleverna och skolorna istället!
Tillsammans kan vi i en statligt styrd skattefinansierad skola, i nationens intresse och inte i privata aktörers eller kommunkassörers, återupprätta en internationellt toppresterande allmän svensk skola FÖR ALLA!

‪”En arg, men hoppfull, Skolpartist"
Stefan Simander – lärare och fyrabarnsfar