Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

måndag 24 februari 2014

Många lärare vill förstatliga skolan

svd.se: I en ny undersökning som Lärarnas riksförbund låtit utföra svarade 81 procent av de tillfrågade att staten har bäst förutsättningar att skapa en likvärdig skola, rapporterar SVT.
Undersökningen genomfördes i januari i år och 2 000 kommunalt anställda lärare tillfrågades.
Skolfrågan är glödhet för tillfället.När supervalåret inleddes med partiledardebatten 15 januari var skolan det ämne som politikerna pratade näst mest om, visade SvD:s beräkningar.

Och om man tittar på det sammanvägda resultatet av flera opinionsundersökningar över vilka som är de viktigaste frågorna för väljarna så kommer skolan som nummer ett. På andra plats kommer sjukvård, och näst därefter politikernas favoritämne – jobb.

Kommunaliseringen av den svenska skolan genomfördes 1991 och har alltid varit omdiskuterad. I morgon presenteras en statlig utredning om effekterna av kommunaliseringen av regeringens utredare professor Leif Lewin.

Delar av slutsaterna är redan kända. Per-Arne Andersson, avdelningschef på Sveriges Kommuner och Landsting, som satt med i utredningens referensgrupp skrev i går på SvD Brännpunkt om sin kritik mot utredningen.
 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/manga-larare-vill-forstatliga-skolan_8975748.svd