Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

lördag 5 juli 2014

Friskola anklagas för fusk

Thorengruppen misstänks ha lämnat falska uppgifter till Skolinspektionen. Nu nekas de att öppna nya friskolor.
Intresse från över 65 000 personer och intervjuer med 46 000 av dem. Så stort har friskolekoncernen Thorengruppen från Umeå uppgett att intresset är för deras planerade skolor.
De här uppgifterna har Thorengruppen lämnat till Skolinspektionen när man under året ansökt om att öppna 28 nya skolor – och utvidga verksamheten vid 16 av sina skolor – runt om i landet.
Men Skolinspektionen tror inte på sanningshalten i uppgifterna. De avslår nu samtliga ansökningar, skriver Dagens Nyheter i dag. 

- De uppgifter som de har inkommit med är inte trovärdiga, säger Andreas Spång, chef på Skolinspektionens tillståndsprövning till DN.
Ett av avslagen gäller Yrkesgymnasiet i Umeå där Thorengruppen nekas att utvidga verksamheten med ytterligare fyra utbildningsprogram.
Samtidigt misstänks koncernen dessutom för att angivit praktikplatser – möjligheter för så kallat arbetsförlagt lärande – som inte finns tillgängliga.
Vid ett stickprov av 17 arbetsplatser hade 15 av dessa inte haft kontakt med Thorengruppen, hade ingen plats att erbjuda eller hade ett telefonnummer som inte var i bruk.
http://www.vk.se/1229663/thorengruppen-anklagas-for-fusk