Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

lördag 6 september 2014

Jobbar du på Academedia? då kunde du fått 8200kr extra i månaden.

Riskkapitalisterna tjänar som bekant miljarder kronor varje år på vård, skola och omsorg. Inte heller betalar de någon skatt. Friskolejätten Academedia tjänar exempelvis flera hundra miljoner kronor varje år som inte beskattas.
Folkpartiet säger sig vilja höja några lärares löner. Det handlar om några procent av lärarkåren. Men hade Academedia satsat överskottet (vinsten) på sin pedagogiska personal skulle var och en ha fått 94 831 kronor till löner och/eller kompetensutveckling läsåret 2012-2013. Alltså 8 200 kronor mer i månaden till varje lärare. ”Så mycket hade lönen ökat om Academedia använt överskotten till behöriga lärares löner istället för till låneräntor och expansion” (Lärarnas tidning den 7 maj i år).

I fjol var Academedias vinst i snitt 6 200 kronor per skolelev, räknat på de drygt 30 skolbolag som ingår i friskolejätten. Academedia ägs av Wallenbergssfärens riskkapitalbolag EQT. Wallenbergarna liksom Björklund vill bara ha vinster och helst ingen offentlig välfärd.

Länk