Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

tisdag 28 oktober 2014

Vedby skola firade 60 år med festmåltid

Torsdagen var inte en vanlig dag på Vedby. Med festmåltid på lunchen och mingel och uppträdande på kvällen firades skolans 60 år.
Det var ingen vanlig lunch som serverades i matsalen på Vedby skola på torsdagen. Vid baren stod en sjätteklassare och la upp den varma maten på tallrikarna. Sedan förde en annan sexa varje elev till bordet där det var bordsplacering. När de väl satt på sina platser hällde samma elev upp mjölk åt dem. Till sist serverades alla chokladpudding med strössel som efterrätt.


Även borden hade dukats extra festligt dagen till ära med blå dukar, tända värmeljus och färggranna höstlöv. För att riktigt markera dagens betydelse hade alla servitörer och servitriser vit skjorta.
Sjätteklassarna genomförde sin uppgift med stort allvar. Ivrigt sprang de fram och tillbaka med tillbringare och dessertfat. Till att börja med går det lugnt till, men mot slutet blir dets stressigt att få ut de som ätit för att ge plats för en ny omgång elever.
När den ena gruppen servitörer har gjort sitt pass är flera av dem röda i ansiktet av ansträngning.
– Det blev väldigt stressigt och mycket spring till slut, säger Hampus Borka.
Amanda Bergström håller med om men tycker att det var roligt att se hur överraskade de yngre eleverna verkade.

– De tyckte det var konstigt att vi serverade dem, säger hon.
För Mattias Gripenberg och Fanny Persson var det nästan som att gå på restaurang. De gillade verkligen att de skulle få efterrätt.
– Vi skulle vilja ha det så här oftare, säger Fanny Persson och Mattias Gripenberg håller med.
Rektor Johanna Rundgren står vid sidan och njuter av det hon ser. Hon är stolt över hur duktiga sjätteklassarna är på att servera och att de andra uppträder så fint.
– Sexorna växer med uppgiften när de får servera de yngre barnen, säger rektorn.
Detta var inte det enda inslaget i av Vedby skolas 60-årsfirande. På kvällen fortsatte det med mingel, föreställning och utställning. Varje klass hade fått ett årtionde som de skulle göra något speciellt om och som de hade arbetat med under någon vecka.
Alla de 140 barnen på skolan har också fått var sin t-tröja med skolans logga på. Den skulle alla ha på sig under festdagen.
– Det var en överraskning för alla elever, säger Johanna Rundgren.
Henrik Halvarson

Länk