Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

onsdag 8 april 2015

Petersvenskolan i Klippan avvecklas

"Pysslingen Skolor har fattat beslut om att stänga Petersvenskolan i Klippan i samband med terminsavslutningen nästa år, 2016. Detta brev har idag gått ut till alla vårdnadshavare:
PeterSvenskolan Klippan avvecklas
Tyvärr måste vi idag meddela att PeterSvenskolan Klippan kommer att avvecklas efter nästa läsår, alltså i juni om drygt ett år. Det innebär att vi inte kommer att ta in några nya elever till hösten 2015 och att skolan kommer att stängas i samband med terminsavslutningen i juni 2016, alltså om drygt ett år.

Vi har inte lyckats få tillräckligt många elever att söka sig till skolan vilket gör att vi på sikt inte kommer att kunna garantera den goda kvalitet som elever och föräldrar har rätt att kräva av oss i form av behörighet och kontinuitet bland personal. Därför har ledningen för Pysslingen Skolor med stöd av AcadeMedias koncernledning beslutat att avveckla skolan.
För oss har detta varit ett mycket svårt beslut att ta och vi förstår att det kan skapa oro bland elever, vårdnadshavare och medarbetare.
Under höstterminen 2015 kommer alla familjer att erbjudas tid för enskilda samtal där vi lägger upp en plan för varje elevs framtida skolgång. Ni som vill starta de processen tidigare, får gärna höra av er till mig.
Det uppstår förmodligen en hel del frågor direkt, därför kommer ett antal personer i ansvarig ställning att vara tillgängliga på skolan under följande tider redan idag och i morgon.
Onsdag 8 april – 17.00–19.30. Detta är inget formellt möte utan en möjlighet att träffa oss och ställa frågor.
På plats finns Andreas Croneld (rektor för PeterSvenskolan Klippan), Eva-Lotte Stavle (verksamhetschef i Pysslingen Skolor), Johan Svenonius (verksamhetschef i Pysslingen Skolor), Charlotte Naversten (kommunikationsansvarig i Pysslingen Skolor), Anita Wennerholm, (HR-strateg i Pysslingen Skolor) och Ingrid Carlstedt (kvalitetsutvecklare i Pysslingen Skolor).
Ni som vill ställa frågor till företrädare för PeterSvenskolans ägare AcadeMedia, kan ringa Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör på AcadeMedia, 073 334 87 50.
Vi vet att det är mycket kort varsel, men vi vill ändå ge de av er som läser denna information möjlighet att träffa oss omedelbart. Samma möjlighet finns i morgon torsdag.
Torsdag 9 april – 17.00–20.00. Samma personer som under onsdagen finns på plats.
Har du inte möjlighet att komma på någon av ovanstående tider kan du maila mig på ulrica.falck@pysslingen.se eller ringa mig på tfn 070 432 83 26. Söker du någon annan, kan jag förmedla kontaktuppgifter. Du kan även maila dina kontaktuppgifter till infoklippan@pysslingen.se så blir du kontaktad.
Om det finns intresse kommer vi att hålla ytterligare informationsmöten inom kort.
Vänliga hälsningar
Ulrica Falck, verksamhetschef i Pysslingen Skolor"

http://www.pysslingen.se/petersvenskolanklippan/2015/04/08/petersvenskolan-klippan-avvecklas/