Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

torsdag 1 oktober 2015

Lärare på friskolor har lägre lön än andra


Friskolekoncernernas vinst märks inte hos de anställda lärarna. I Stockholms gymnasier är skillnaden mellan friskolelärares och kommunalanställda lärares lön 3 200 kronor i månaden.
– Lönen är viktig, men det är inte många som sätter den högst på listan för vad som är viktigast med jobbet, säger Paula Hammer­skog, kommunikationsdirektör på Academedia.

Friskolekoncernernas vinst märks inte hos de anställda lärarna. I Stockholms gymnasier är skillnaden mellan friskolelärares och kommunalanställda lärares lön 3 200 kronor i månaden.

– Lönen är viktig, men det är inte många som sätter den högst på listan för vad som är viktigast med jobbet, säger Paula Hammer­skog, kommunikationsdirektör på Academedia.
Att driva friskola är lönsamt. En genomgång som DN gjorde i februari visar att åtta av de största skolkoncernerna tillsammans gjorde ett rörelseresultat på drygt 640 miljoner kronor förra året.
Men vinsten syns inte i lärar­lönerna. Siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, som Lärarförbundet har tagit fram visar att friskolorna betalar sämre lärar­löner än de kommunala skolorna. I snitt tjänar gymnasielärare 900 kronor mindre och grundskollärare 800 kronor – men i Stockholm, där det finns flest fristående skolor, är skillnaderna betydligt större: 3.200 kronor respektive 2.500 kronor.

–  Det finns inga rimliga anledningar till att det ska finnas en sådan skillnad. Man jämför sig inte med någon arbetsgivare som värderar lärare rätt, så att ligga under de redan låga lönerna är inte rimligt, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.
Störst av friskolekoncernerna är Academedia, som äger skolbolag som Vittragymnasierna och förskolorna Pysslingen och har drygt 50 000 elever i sina svenska grund- och gymnasieskolor. Koncernans kommunikationsdirektör Paula Hammerskog svarar på DN:s frågor via mejl.
Det rapporteras ofta om att friskolor gör stora vinster, exempelvis Academedia. Borde inte det innebära att ni kan locka lärare med högre löner än kommunerna?
– Lönen är viktig, men det är inte många som sätter den högst på listan för vad som är viktigast med jobbet. Vetskapen om och bekräftelsen av att man gör något viktigt, en bra chef, arbetskamrater man trivs med är faktorer som för de flesta påverkar mer än lönen. Vi tror också på en större lönespridning där riktigt bra lärare premieras.
Varför tjänar lärare i fristående skolor mindre än kommunalt anställda lärare?
–  Det enskilt viktigaste skälet är åldersstrukturen, lärare på friskolor är yngre än lärare på kommunala skolor. Om du tar gymnasierna som exempel är 48 procent av lärarna under 40 år i fristående skolor, motsvarande siffra i kommunala skolor är 28 procent. Allt enligt SCB:s yrkes­register. Om man går till SCB:s lönestrukturstatistik ser man att unga lärare, alltså lärare under 24 år, i fristående grundskolor tjänar mer än kollegorna i kommunala skolor, äldre lärare, alltså över 60, tjänar mer på kommunala skolor.
Skillnaderna har funnits i flera år och har snarare ökat än minskat. Varför?
– Åldersstrukturer förändras väldigt långsamt.
Men Johanna Jaara Åstrand håller inte med om att ålder är en rimlig orsak till skillnaderna.
–  Det finns säkert anledningar man kan härleda, men ålder är inget kriterium. Ska man vara en attraktiv lärararbetsgivare och kunna rekrytera lärare så måste man kunna betala en attraktiv lön.
Under torsdagen var Jaara Åstrand på besök hos två av Academedias skolor, Sjölins gymnasium och Vittragymnasiet i Stockholm.
–  Jag träffade bland annat en lärare som bytt från en annan fristående skola och fått upp sin lön rejält och menade att man måste kunna begära mer i lön när det är lärarbrist, men som också sa att det är sorgligt att det ska behövas en brist för att värdesätta ett yrke.