Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

torsdag 7 januari 2016

EQT ska sälja Academedia

Skoljätten Academedia, som ägs av riskkapitalbolaget EQT, har börjat förberedelserna för ett ägarbyte, där en börsnotering är den mest sannolika utgången.
”EQT har gett oss i uppdrag att förbereda oss för ett ägarbyte. Även om det inte är säkert att det kommer ske är det klart att vi har tagit ett steg i den riktningen. Då är börsen en möjlighet för oss. Men det kan också dyka upp andra ägare”, säger Academias vd Marcus Strömberg.

”Börsen är, tror jag, en bra ägarform för Academedia. Det kanske är en bra tid att göra någonting. Riskkapitalbolag har varit ifrågasatta då kanske börsen motsvarar kraven som man kan ställa på den här typen av företag med bred ägarbas och insyn”, fortsätter han.
Hur förbereder ni er?”Vi var på börsen fram till 2010. Det är klart att vi har behållit mycket av rutinerna för att vara ett publikt. Men vi har inte en uppdaterad information på vår hemsida, som ett publikt bolag har. Det handlar alltså om mycket formaliaarbete för att passa på börsen”, säger han.
Så sent som i juli berättade EQT-partnern Harry Klagsbrun, ägaransvarig för Academedia, för Dagens industri att en börsnotering är ett troligt scenario. Enligt Harry Klagsbrun är det svårt att hitta en industriell köpare till skoljätten.
"Vi får se hur Capio tas emot. Visar det sig under hösten att bolaget utvecklas väl och att kapitalmarknaden tar emot det väl, då är en börsintroduktion för Academedia definitivt ett alternativ", sa Harry Klagsbrun under Almedalsveckan i Visby.
”Jag tror att en börsintroduktion skulle vara ett bra sätt att stödja en fortsatt bra utveckling för bolaget", fortsatte han.

http://www.di.se/artiklar/2015/9/1/eqt-ska-salja-academedia/