Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

torsdag 11 februari 2016

Är det rätt?

Är det rätt?

-Att dina skattepengar går till riskkapitalbolag registrerade i skatteparadis? 

-Att friskolor bedrivs endast för att tjäna pengar på välfärden?


Sverige unikt och extremt i ett internationellt pespektiv, inga andra länder utöver Chile tillåter att allmänt finansierade skolor drivs av privatägda vinstdrivna bolag. http://www.svt.se/nyheter/sverige/rekordvinst-for-friskolejatte
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article15597643.ab 


I Klippans Kommun innebär detta att genom etableringen av Petersvenskolan så går de kommunala skolorna miste om 9 miljoner http://www.klippan.se/download/18.106011961376e8d1b1d800014405/1346763958989/Samverkan+2012-08-27.pdf kronor.  Vinsten går till ägarna Academedia,  som i sin tur ägs av EQT vars fond är skriven i skatteparadiset Guernsey i engelska kanalen.


Genom skatteplanering, dvs. att resultatet i verksamheterna kvittas mot räntekostnaderna på de lån man tagit för att köpa skolorna så slipper man betala skatt i Sverige, smart och lönsamt för riskkapitalisterna men dina skattepengar försvinner ur välfärdsystemet och Sverige.


Att aktivt välja att placera sina barn i dessa vinstdrivande verksamheter gör att man sponsrar och uppmuntrar denna tvivelaktiga hantering av våra skattepengar.