Vi håller koll på skolan!

Med lokal förankring följer vi skoldebatten om det fria skolvalet samt håller koll på vad som händer i skolorna i Klippans kommun.

Följ oss om du inte vill missa något, prenumerera på inlägg via mail, RSS eller Twitter, @skolvalinfo.

Vi värnar om de kvalitativa kommunala skolorna som ger dig en bra utbildning utan vinstintresse.

Välj en kvalitativ kommunal skola du också.

Lycka till!

Skolval.info

torsdag 12 januari 2017

Även Lärarförbundet vill se se ett stopp på vinster inom välfärden.

Lärarförbundet vill se ett stopp på degans skolpeng och ersätta denna med system som baseras på de faktiska kostnaderna per elev. Dessutom sågar Lärarförbundet det förslag som ligger om vinster inom välfärden då de anser att den förändring som föreslås inte garanterar högre lärarlöner, bättre kompetensutveckling, minskad arbetsbelastning och en bättre elevhälsa.

Trots invändningen är dock Lärarförbundet mot vinster inom välfärdssektorn vilket visar att vi är på rätt spår som Socialdemokrater även om utredningen inte nått hela vägen in i mål.
Min inställning är at alla privatskolor ska drivas av ideella stiftelser utan krav på vinst vilket är fallet i alla länder utom Sverige. I min värld är det fel att man ska kunna tjäna pengar på att bedriva skolverksamhet så länge man inte uppfyller de farhågor Lärarförbundet flaggar för.
Det är därför jag helst av allt vill rulla tillbaka hela reformen om fritt skolval. Är detta inte möjligt är den näst bästa lösningen att skapa en central antagningsenhet som fördelar eleverna efter eget val och efter närhetsprincipen.
I min värld är en skola där studiemotiverade och mindre studiemotiverade elever blandas det bästa då detta lyfter resultatet för de svaga utan att försämra resultatet för de starka.
Dessutom tycker jag att det är betydligt bättre att vi använder skolans pengar till de områden Lärarförbundet pekar ut än som vinst till skolföretag med säte i skatteparadis.
Sverige och svenska elever behöver inte vinster för de som driver skolor – Vad svenska elever behöver är engagerade lärare som orkar med att undervisa dem på ett bra sätt parat med bra skolor med fulla faciliteter och en fullgod elevhälsa.
”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

http://blogg.vk.se/andersforss/2016/09/29/aven-lararforbundet-vill-se-se-ett-stopp-pa-vinster-inom-valfarden/